Жертвами ДТП у Харкові стали вдова і падчерка бійця АТО

Унаслідок аварії в Харкові загинуло п'ятеро осіб
Фото: Влад Антонов / Facebook

Сержант Збройних сил України Володимир Янчук помер 1 серпня 2014 року від поранень, які дістав на Донбасі. Удова бійця Алла і падчерка Анастасія загинули внаслідок ДТП у Харкові 18 жовтня.

Жертвами ДТП у Харкові стали вдова і падчерка покійного сержанта Збройних сил України Володимира Янчука. Про це на сторінці у Facebook 21 жовтня повідомив ветеран АТО, харківський суддя Олександр Мамалуй.

Янчук помер 1 серпня 2014 року в київському госпіталі від поранень, які дістав під час бою біля Карлівки Донецької області. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

"Володька промучився три тижні. Осколок міни через стегно пройшов у живіт, вийшов, відбився від внутрішньої поверхні плити броніка, пішов назад у живіт і все там перемолотив... Із абсолютно смертельним пораненням він прожив іще три тижні. Його дружина загинула миттєво. Її вбив удар Lexus на Сумській. Її і дочку. Обох. Ураз", – написав Мамалуй.

46-річну Аллу та 19-річну Анастасію Сокол поховають у суботу, повідомили ТСН друзі загиблих.

Увечері 18 жовтня в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова автомобіль Lexus RX350 зіткнувся з Volkswagen Touareg, вилетів на тротуар і збив пішоходів. Унаслідок цього загинуло п'ятеро людей, ще шістьох госпіталізували.

За кермом Lexus була 20-річна прийомна донька харківського бізнесмена Василя Зайцева Олена, а за кермом Volkswagen – 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов.

Попередня експертиза засвідчила, що в крові обох водіїв – учасників ДТП немає алкоголю і наркотиків, повідомила прокуратура 19 жовтня. Проте 20 жовтня на засіданні суду прокурор, посилаючись на дані експертизи, заявив, що Зайцева у момент ДТП у Харкові була під впливом опіатів.

Суд 20 жовтня ухвалив рішення заарештувати Зайцеву до 16 грудня без права застави. Їй закидають порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України). Максимальна санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.