Зґвалтування в Кагарлику. Поліцейські забрали в потерпілої паспорт і все ще не віддали

Погребіцьку побили і зґвалтували поліцейські Кагарлика 25 травня 2020 року
Фото: pravda.com.ua

Під час допиту Нелі Погребіцької, яку катували в Кагарлицькому відділенні поліції, у неї відібрали і викинули у вікно верхній одяг.

У Нелі Погребіцької, яку катували і ґвалтували поліцейські в Кагарлику Київської області, правоохоронці під час допиту відібрали паспорт. Про це вона розповіла в інтерв'ю "Українській правді".

"Курточку через вікно мою викинув, а паспорт так і не віддав. Де він міг дітися – не знаю", – повідомила вона.

Дівчина додала, що документ їй досі не повернули.

"Нема ні паспорта, ні кода. Не можу в лікарню поїхати, хотіла МРТ зробить. У мене голова часто болить", – зазначила вона.

25 травня 2020 року співробітники Державного бюро розслідувань затримали двох поліцейських із Кагарлика – Миколу Кузіва і Сергія Сулиму. За даними слідства, у ніч із 23-го на 24 травня вони у службовому кабінеті побили й декілька разів зґвалтували жінку. Окрім того, правоохоронці побили чоловіка, який в цей час перебував у відділенні, погрожували йому зґвалтуванням, ставили на коліна, били кийками по голові, надівали протигаз і стріляли з табельної зброї над головою.

Кузіва й Сулиму звільнили з органів, їм оголосили підозри. Кримінальне провадження розслідують за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 152 (зґвалтування), ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, якщо воно супроводжувалося насильством).

Голосіївський районний суд Києва 26 травня обрав запобіжний захід Кузіву й Сулимі. Їх узяли під варту на 60 діб (до 22 липня) без права внесення застави.

Глава Нацполіції України Клименко вирішив розформувати Кагарлицький підрозділ. 4 червня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що 60 поліцейських виведено за штат.

25 червня адвокатка Олена Сотник заявила, що підозрювані у зґвалтуванні поліцейські здійснювали незаконні дії стосовно неповнолітньої сестри Нелі Погребіцької.