Аброськін: Людину, яка може бути причетною до вбивства Шеремета, установили, але не ідентифікували

Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві
Фото: ЕРА

Оперативники відпрацювали понад 3 тис. терабайт відеоматеріалів із місця вбивства журналіста Павла Шеремета, зазначив перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін.

Слідство встановило особу, яка може бути причетною до вбивства журналіста Павла Шеремета, але поки її не ідентифікувало. Про це 20 липня під час брифінгу в Одесі заявив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Багато критиків кажуть, що немає позитивних результатів. Від лиця кримінальної поліції можу сказати, що позитивні результати є. Проведена робота по певних напрямках. Сьогодні можу сказати, що встановлена особа, тобто не особа установлена, а людина, яку можна ідентифікувати", – сказав Аброськін.

Він зазначив, що оперативники відпрацювали понад 3 тис. терабайт відеоматеріалів, які було вилучено під час слідчо-оперативних заходів.

"У подальшому ця робота дасть нам можливість установити особу людини, яка була на відео безпосередньо під час мінування", – підкреслив Аброськін.

Заступник голови Нацполіції сказав, що не може розповісти більше, бо в нього немає для цього дозволу від слідчого, тому "він не може перейти певну межу".

"Але робота йде, вона продовжується. І коли буде можливість і відповідний дозвіл, ми зможемо сказати більше. Але це, мабуть, може бути тоді, коли певна людина буде затримана, коли їй буде повідомлено про підозру і коли буде рішення суду", – додав Аброськін.

Він запевнив, що справа вбивства Шеремета "щодня обговорюється" правоохоронцями.

Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху машини, що належала співзасновниці "Української правди" і його цивільній дружині Олені Притулі.

Слідство розглядає п'ять версій мотивів убивства: професійна діяльність, убивство через помилку (замість Притули), критичні публікації у виданні "Українська правда" та виступи на "Радио Вести", дестабілізація ситуації в Україні, а також конфлікти, що стосуються особистого життя Шеремета.

У вересні 2017 року стало відомо, що Національна поліція засекретила всі рішення судів у справі про вбивство Шеремета.

19 липня 2018 року Національна спілка журналістів України (НСЖУ) висунула вимогу провести парламентські слухання на тему безпеки журналістів у країні і публічно відзвітувати про результати розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета в Києві.