ДБР заявило про викриття командира відділення судна ВМС, який без хабарів не відпускав підлеглих на берег

За оперативними даними, командир міг заробляти на відгулах моряків не менше ніж 150 тис. грн на місяць
Фото: vppdr.gp.gov.ua

В Одеській області співробітники Державного бюро розслідувань затримали командира відділення судна Військово-морських сил України, який вимагав із підлеглих плату за відгул на сушу. Про це 15 липня повідомила пресслужба ДБР.

"Для того щоб піти у законний вихідний із судна, підлеглі мали сплатити йому 10 тис. грн. За оперативними даними, так він міг заробляти на відгулах моряків не менше ніж 150 тис. грн на місяць", – ідеться в повідомленні.

Як зазначили у спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону, в червні цього року правоохоронці вже задокументували факт отримання ним неправомірної вигоди в сумі 10 тис. грн.

"Установлено, що старшина II статті, діючи з корисливих мотивів, вимагав і одержав від підлеглого військовослужбовця неправомірну вигоду за дозвіл на вибуття у вихідні дні за межі місця несення військової служби", – поінформували прокурори.

Як зазначили у ДБР, фігуранта затримали 9 липня під час отримання чергової оплати в сумі $1 тис. нібито від підлеглого за можливість протягом місяця ходити у вихідні на сушу.

Військовослужбовця повідомили про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), а також обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави в розмірі майже 182 тис. грн.

Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.