Держспецзв'язок зняв із посад двох військових, які влаштували стрілянину в потязі. Вони везли важливі документи

Військові влаштували стрілянину в купе, а потім забарикадувалися
Фото: hk.npu.gov.ua
Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України звільнила через зарахування в розпорядження двох своїх військовослужбовців, які влаштували стрілянину. Про це повідомили у Facebook відомства.

Один із військових був дипломатичним кур'єром відділу дипломатичних кур'єрів Головного управління урядового фельд'єгерського зв'язку Держспецзв'язку, а інший – старшим офіцером фельд'єгерського зв'язку з особливих доручень 1-го відділу Управління фельд'єгерської служби.

Наказом від 6 квітня обох військовослужбовців звільнили через зарахування в розпорядження, проводять службове розслідування.

У Держспецзв'язку зазначили, що всю кореспонденцію, яку вони везли до Києва, зберегли в цілісності, її доправляють адресатам.

Зараз військові перебувають у розпорядженні у Красноградському районному відділі Національної поліції України в Харківській області. Керівництво ГУПФЗ Держспецзв'язку виїхало на місце події.

Контекст:

У вагоні потяга №126 "Костянтинівка – Київ" уночі 6 квітня двоє військовослужбовців влаштували стрілянину з табельної зброї, після чого їх затримала група спецпризначення. Унаслідок інциденту ніхто не постраждав, але потяг затримався в дорозі на шість годин.

У Міністерстві внутрішніх справ згодом додали, що стрілянина сталася приблизно о 2.00. Військові забарикадувалися в купе і погрожували співробітникам поліції в разі штурму.