У суд передали понад 1,5 тис. обвинувачень за військові злочини – Венедіктова

За словами Венедіктової, серед притягнутих до відповідальності за військові злочини – 1612 військових
Фото: Офіс Генерального прокурора / Facebook

Упродовж березня – жовтня цього року до кримінальної відповідальності за військові злочини вже притягнули 2104 людини, розповіла генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Спеціалізовані прокуратури за березень – жовтень цього року передали до суду 1523 обвинувальні акти щодо військових злочинів. Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у зверненні, опублікованому 13 листопада на сайті Офісу генпрокурора.

Вона підкреслила, що до кримінальної відповідальності за військові злочини вже притягнули 2104 людини, з яких 1612 – військовослужбовці Збройних сил України та інших військових формувань, зокрема 394 особи керівного складу та 84 правоохоронці.

"Факти нестатутних відносин, спричинення військовослужбовцями тілесних ушкоджень та навіть заподіяння смерті, відмови від виконання наказів командирів та ухилення від обов’язків військової служби, порушення правил поводження зі зброєю – усе це під прискіпливою увагою прокурорів", – додала Венедіктова.

Генпрокурорка також зазначила, що небойові втрати українських військ за сім місяців становлять 979 осіб.

У 2014 році, відразу після окупації Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.