Друзі журналіста Кукси не вірять, що він міг загинути через сімейні розбірки. Відео

За даними ТСН, граната вибухнула в руках Кукси
Фото: Юрий Бутусов / Facebook
На Байковому кладовищі в Києві 1 травня поховали 45-річного журналіста Віталія Куксу, який став жертвою вибуху в легковому автомобілі на Позняках. Про це йдеться в сюжеті ТСН. Із загиблим прощалися без музики і військової почесті, поруч були мати, дружина і діти. Друзі Кукси впевнені, що сімейна сварка не могла стати причиною його загибелі, і схиляються до версії про вбивство.

Друг журналіста Сергій Супрун розповів, що за кермом автомобіля, у якому вибухнула граната, був 24-річний безробітний Андрій Сіроштан – хлопець доньки загиблого Лариси. Зараз він перебуває в критичному стані в одній із лікарень Києва. Вхід до його палати охороняють.

За словами Супруна, за кілька днів до інциденту Кукса змінив водія і видалив свою сторінку в соцмережі.

"Віталіка забирала і завозила Лариса безпосередньо з роботи. І він за кілька днів до загибелі попросив, щоб його забирав і завозив хтось інший. Й ось кимось іншим виявився Андрій", – пояснив Сергій.

Олег Халупський, який служив разом із журналістом в АТО, не вірить у версію необережного поводження зі зброєю.

"Те, що Віталік не став би гратися з гранатою – це факт. Він був дуже далекий від гранати. Міг користуватися, знав, що це таке, але гратися він би не став", – підкреслив він.

Вибух в автомобілі Chevrolet, який рухався київською вулицею Михайла Драгоманова, стався ввечері 27 квітня. Кукса загинув на місці. За даними ТСН, граната розірвалася саме в його руках. Сіроштан, котрий сидів поруч із журналістом, дістав численні поранення.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство" і розглядають дві версії події: замах на вбивство двох осіб (хтось кинув гранату в автомобіль) та необережне поводження з боєприпасами.

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук стверджував, що інцидент стався в час сімейного скандалу між "вітчимом і пасинком".