"Енергоатом" заявив про звільнення топменеджера, якого затримала СБУ

В "Енергоатомі" заявили про "чергову хвилю інформаційних атак" на компанію
Фото: Енергоатом / Facebook

Директора української компанії "Енергоатом" із контрольно-ревізійної роботи й комплаєнс-політики Олександра Скопича, якому Служба безпеки України оголосила підозру, звільнили. Про це компанія поінформувала 4 жовтня в Telegram.

"Враховуючи суспільний резонанс і порушення ним вимог компанії у сфері боротьби з корупцією, 30 вересня 2024 року наказом в.о. голови правління АТ "НАЕК "Енергоатом" Петра Котіна цього посадовця звільнено із займаної посади", – ідеться в повідомленні.

В "Енергоатомі" заявили про "чергову хвилю інформаційних атак" на компанію.

"Через замовні брехливі публікації розповсюджується недостовірна та маніпулятивна інформація щодо діяльності "Енергоатому", захисту об'єктів його інфраструктури та порожні звинувачення в корупції. Аналіз цих публікацій показує їхню головну мету, яка співпадає з метою ворога, – зірвати проходження осінньо-зимового періоду та знайти нові об'єкти для масованих атак", – ідеться в пості.

У компанії заявили, що "оголошена Скопичу підозра жодним чином не пов'язана з його роботою в АТ "НАЕК "Енергоатом", а в самій компанії "налагоджена й ефективно працює система боротьби з корупцією та зловживаннями посадових осіб, зокрема ретельно перевіряється вся тендерна документація".

"Усі закупівлі здійснюються суворо відповідно до чинного законодавства через систему Prozorro, що гарантує повну прозорість та відкритість процесів. У разі виявлення порушень при проведенні закупівель, у компанії одразу призначаються службові розслідування, за результатами яких приймаються відповідні кадрові та дисциплінарні рішення", – підкреслили в "Енергоатомі".

Контекст:

28 вересня у прокуратурі повідомили про викриття на отриманні хабаря в розмірі 100 тис. грн 48-річного посадовця "Енергоатому", його повідомили про підозру. За даними слідства, він обіцяв представнику приватного товариства допомогти в отриманні оплати від одного з гірничо-збагачувальних комбінатів, що входить до складу "Енергоатому", за договором, укладеним у грудні 2022 року. Посадовця "Енергоатому" затримали під час отримання грошей.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді застави в сумі 1 млн грн.

Тоді ж ЗМІ написали, що йдеться про затримання Службою безпеки України топменеджера "Енергоатому" Олександра Скопича.