Гетманцев заявив про замах на заступника голови податкової служби України Сокура

В Україні запобігли замаху на заступника голови податкової служби, заявив нардеп Гетманцев
Фото: Данило Гетманцев / Telegram

17 серпня скоїли замах на заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура. Про це голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев 18 серпня заявив у Telegram.

"Зі вчора почали просочуватися окремі чутки, але поліція просила не розголошувати до ранку жодної інформації. До ранку. Тому відповім усім одночасно зараз. Так, учора о 7.50 стався замах на вбивство заступника голови ДПС України Євгена Сокура. Напад у центрі міста [Києва]. Замовники – схемщики, що втратили "бізнес" і перейшли межу", – написав Гетманцев.

За його словами, Сокура вдалося врятувати завдяки злагодженим діям професіоналів із департаменту карного розшуку Національної поліції України.

Нардеп додав, що виконавців затримано, вони "дають покази на замовників".

Правоохоронні органи України поки не коментували інформації про замах на Сокура.

Контекст:

Сокур, згідно з даними на сайті ДПС, має VI ранг державного службовця. Іншої інформації про нього на сайті податкової немає.

В інтерв'ю LIGA.net, опублікованому 18 липня, Гетманцев підтвердив, що Сокур був його помічником, а в.о. заступника голови ДПС став у травні 2022 року, тому що "не було охочих". Нардеп не підтвердив інформації, що заступник голови ДПС курує систему моніторингу податкових накладних, але водночас не уточнив, за що саме відповідає Сокур у відомстві.