"Хотів постріляти по пташках". За фактом обстрілу автомобіля голови Держархіву відкрито провадження за статтею "хуліганство"

Чоловік заявив поліцейським, що вирішив постріляти зі свого балкона по пташках і випадково влучив у перехожого
Фото: kyiv.npu.gov.ua
Київська поліція затримала підозрюваного у стрілянині з пневматичної зброї по перехожих, унаслідок якої було поранено водія голови Держархіву. Про це поінформували в київській поліції.

30 вересня водія службового автомобіля голови Держархіву, що стояв поруч із гаражем, обстріляли із сусіднього будинку, його було поранено в підборіддя. Сам голова Держархіву Олексій Хромов у цей час був у відрядженні.

Слідчо-оперативна група затримала ймовірного стрільця. Хромов зазначив, що не знає мотивів того, хто стріляв, ні з чим подію не пов'язує і просить "не будувати конспірологічних теорій".

1 жовтня київська поліція повідомила, що, приїхавши за викликом про стрілянину, менше ніж за годину встановила причетність 32-річного місцевого жителя до події.

"Як чоловік пояснив поліцейським, він нібито вирішив постріляти з пневматичної рушниці зі свого балкона по пташках і випадково поцілив у перехожого", – ідеться в повідомленні.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліцейські затримали підозрюваного. У нього вилучили пневматичну гвинтівку та набої до неї й передали на експертизу.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.