Кіберполіція викрила киянина, який крав акаунти в соцмережах і вимагав викуп

Житло хакера обшукали
Фото: cyberpolice.gov.ua

Зловмисник обманним способом діставав доступ до сторінок інтернет-магазинів у Instagram, а потім вимагав 10 тис. грн за розблокування, повідомили в кіберполіції України.

Правоохоронці викрили хакера, який шахрайським способом відбирав у власників доступ до своїх сторінок у соціальних мережах і за його повернення вимагав викуп. Про це 2 квітня повідомила прес-служба кіберполіції України.

У відомстві зазначають, що 23-річний киянин зламував не тільки персональні акаунти. Зловмисник, використовуючи фейкові сторінки та електронні листи нібито від адміністрації Instagram, діставав доступ до сторінок інтернет-магазинів, а потім вимагав 10 тис. грн за розблокування.

Під час обшуку у хакера виявили комп'ютерну техніку, мобільні телефони з різними сім-картами, які зловмисник, за версією поліції, використовував для реєстрації фейкових доменних імен.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) і ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Після проведення експертиз киянину мають висунути підозру.