Комбриг 92-ї бригади Кокорєв спростував інформацію про спробу замаху на життя свого заступника

Кокорєв (на фото праворуч) каже, що ні поліція, ні військова прокуратура його не допитували
Фото: Офіційна сторінка 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ / Facebook

Командир 92-ї окремої механізованої бригади Володимир Кокорєв заявив, що в нього не було конфлікту із заступником.

Командир 92-ї окремої механізованої бригади Володимир Кокорєв у коментарі "Громадському радіо" заперечував, що намагався вбити свого заступника в ніч із 6-го на 7 грудня.

Він підкреслив, що в нього не було конфлікту із заступником. Комбриг додав, що не розуміє, про що йдеться.

За словами Кокорєва, ні поліція, ні військова прокуратура його не допитували.

На запитання журналіста, чи є в нього заступник, прізвище якого починається на літеру "Б", він відповів, що такого заступника в нього немає.

За даними "Громадського радіо", заступником Кокорєва є Дмитро Бізонич. Сьогодні він відмовився спілкуватися з журналістом, який йому зателефонував. "Нічого не сталося", – сказав він і поклав слухавку.

10 грудня харківське видання NewsRoom із посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомило, що на території військової частини 92-ї окремої механізованої бригади командир намагався вбити свого заступника, підполковника Б.

Інцидент стався в Чугуєві Харківської області на території військової частини 0501.

Комбриг нібито спробував ударити підполковника ножем, але той ухилився. Потім старший за званням наказав двом бійцям убити свого заступника, а сам пообіцяв обставити це як дезертирство. Один із присутніх схопив залізний стілець і вдарив жертву по голові. Коли замкомбрига впав, зловмисник завдав йому ще кілька ударів, проте постраждалий зміг піднятися, вибити двері і втекти.

Прес-офіцер оперативного командування "Схід" Євген Романов сьогодні заявив, що командира 92-ї бригади відсторонили від виконання обов'язків на час розслідування замаху на його заступника.