Кривий Ріг накрило димом. На металургійному комбінаті заявили про "позаштатну ситуацію" через вимкнення електроенергії

Уранці в повітрі зафіксували незначне зростання вмісту деяких забруднювальних речовин
Фото: СВОЇ | Кривий Ріг / Telegram

На підприємстві "АрселорМіттал Кривий Ріг" 23 червня виникла "позаштатна ситуація", унаслідок чого над Криворізьким районом здійнявся дим. Про це повідомив начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко в Telegram.

"Сьогодні зранку в місті Кривий Ріг на ПрАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" сталася позаштатна ситуація, пов'язана з відключенням виробничих потужностей від зовнішнього електропостачання. Керівництвом промислового підприємства докладено всіх зусиль для якнайшвидшого виправлення ситуації та уникнення наслідків для екологічної ситуації у Криворізькому районі", – ідеться в повідомленні.

Ситниченко додав, що відчувати запах диму можуть жителі Криворізької, Гречаноподівської й низки інших громад. Він запевнив, що ситуація контрольована.

Як повідомило "Суспільне", посилаючись на пресслужбу заводу, працівники виробництва вдалися до низки кризових технологічних дій "для збереження виробничого обладнання, зокрема коксохімічного виробництва, й забезпечення безпеки працівників".

Утім, управління екології виконкому міськради повідомило у Facebook, що вранці зафіксували в повітрі незначне зростання вмісту деяких забруднювальних речовин.

"Зокрема пилу ТЧ2,5 та ТЧ10, озону. Станом на 11.30 концентрації всіх забруднюючих речовин знаходяться в межах нормативних значень", – заявили посадовці.

Там також нагадали, що в таких випадках рекомендують уникати активної фізичної діяльності, обмежити тривале перебування на вулиці, збільшити споживання рідини до 2–3 л на день.

Місцеві Telegram-канали, зокрема "Труха Кривой Рог", поширили відео, на яких видно чорну хмару.

Telegram-канал "Свої Кривий Ріг" зазначив, що спочатку підписники помітили хмару "на Соцмісті, а згодом у Довгинцівському районі".

Контекст:

Публічне акціонерне товариство "АрселорМіттал Кривий Ріг" – найбільше підприємство з повним металургійним циклом, куди входять коксохімічне виробництво, гірничовидобувне виробництво (відкрите розроблення та підземне видобування руди) і металургійне виробництво, у складі якого діють аглодоменний, сталеплавильний і прокатний департаменти.