Лисенко про вибух автомобіля співробітника спецслужб: Особу загиблого підривника встановлюють, також аналізують інформацію про собаку

Слідство опитує очевидців і вивчає записи камер спостереження
Фото: Поліція Києва / Facebook

З огляду на професію власника підірваного автомобіля і потужність вибуху, одна з основних версій інциденту на автостоянці в Києві – тероризм, заявив речник ГПУ Андрій Лисенко.

Слідство поки не з’ясувало особу чоловіка, який намагався в ніч на 4 квітня підірвати автомобіль співробітника українських спецслужб на автостоянці в Києві. Про це в ефірі телеканала "112 Україна" сказав речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"Він помер, не приходячи до свідомості. Нам, на жаль, не вдалося почути від нього, хто він, що і як. Його особу зараз установлюють. Причому аналізують і інформацію про собаку, що бігла поруч із ним", – сказав він.

Імовірних свідків інциденту опитують, правоохоронці вивчають записи камер відеоспостереження, зазначив Лисенко.

За його словами, поки немає можливості назвати прізвище і посаду співробітника спецслужби, на якого намагалися вчинити замах.

"Зважаючи на професійну діяльність людини, яка користувалася цим автомобілем, і потужність вибухівки, одна з основних версій – замах на вчинення терористичного акту", – додав спікер ГПУ.

Поліція Києва вранці 4 квітня повідомила, що в Голосіївському районі столиці стався вибух. Потерпілого госпіталізували у важкому стані, згодом він помер.

Головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов написав, що автомобіль належить офіцеру української розвідки, а саморобну міну на автостоянці намагався закласти громадянин однієї з країн Середньої Азії.

Камера на стоянці зняла, як чоловік у супроводі собаки підходить до машини і практично відразу стається вибух.