На Буковині чоловік жорстоко вбив павича. Тепер йому загрожує до восьми років ув'язнення

Павич після побиття загинув
Фото: depositphotos.com
У Чернівецькій області 18-річний місцевий житель жорстоко вбив павича, а його приятелі знімали те, що відбувалося, на відео. Відповідний ролик опублікували зоозахисники організації UAnimals у Telegram.

Інцидент стався у селі Карапчів. Зоозахисники з'ясували, що чоловік на відео – місцевий житель Костянтин Урсулін.

Будучи у стані алкогольного сп'яніння, він схопив птаха за шию і кілька разів ударив його об землю. Унаслідок травм павич помер. Інші присутні не зупинили знущання, а знімали злочин на телефон.

UAnimals звернулася до поліції Чернівецької області з вимогою зареєструвати заяву про скоєння злочину.

Обережно! Відео містить сцени жорстокості!

Поліцейські області повідомили, що відкрили провадження за ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Також вони опитали свідків та з'ясували, що 18-річний чоловік сам придбав павича.

"Правоохоронці Буковини розслідують обставини та причини вчинення злочину. Порушнику загрожує до восьми років позбавлення волі", – зазначають поліцейські.

Журналісти місцевого видання "Молодий буковинець" поспілкувалися щодо ситуації із головою Карапчівської об'єднаної територіальної громади Георгієм Лютиком.

"Говорив також із мамою. Вона в шоці. Каже, що такого сина не виховувала і не знає, чого так вийшло", – розповів він, додавши, що серед знятих на відео були й ті, кому ще немає 18 років.