У Львівській області судитимуть чоловіка, який надав прикордонникам підроблений результат тесту на COVID-19

Чоловік показав підроблений результат тесту на коронавірус, щоб не проходити самоізоляцію, повідомили в поліції
Фото: depositphotos.com
У Львівській області судитимуть українця, який, за даними слідства, показав прикордонникам фальшивий бланк із негативним результатом тесту на COVID-19 під час в'їзду в Україну з Польщі. Про це повідомила пресслужба обласної поліції 22 квітня.

"27-річний мешканець селища Краковець Яворівського району заздалегідь, використовуючи домашню оргтехніку, самостійно виготовив бланк висновку дослідження на виявлення SARS-CoV-2 із негативним результатом, який у подальшому пред'явив інспектору Державної прикордонної служби України на пункті пропуску "Краковець – Корчова", в'їжджаючи в Україну з Польщі. Таким чином зловмисник намагався уникнути перебування в самоізоляції на території України, що передбачено в таких випадках законодавством", – повідомили в поліції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт спрямовано до суду, додали в поліції.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн), арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Від початку епідемії в Україні підтвердили майже 2 млн випадків коронавірусної інфекції, померло 41,3 тис. пацієнтів із COVID-19, одужало 1,5 млн осіб.