На землі лісового фонду України, розміром із 10 футбольних полів, вирощували кущі конопель – поліція

Вартість рослин за цінами чорного ринку становить приблизно 300 млн грн, розповіли правоохоронці
Фото: npu.gov.ua

В Одеській області за кілька кілометрів від кордону з Молдовою поліцейські виявили плантацію з кущів конопель, які вирощували на землі державного лісового фонду України. Про це 30 вересня повідомила пресслужба Національної поліції.

Ідеться про 332 тис. кущів, які вирощували на земельній ділянці, котра дорівнює 10 футбольним полям, зазначили правоохоронці. Вони додали, що вартість рослин за цінами чорного ринку становить приблизно 300 млн грн.

"Майже 7 га угідь розташовувалися на території одного із сіл Роздільнянського району за кілька кілометрів від державного кордону з Молдовою. У ході слідства поліцейські встановили, що вказана ділянка перебуває у постійному користуванні одного з державних лісогосподарських підприємств і належить до земель лісового фонду України", – розповіли в поліції.

За словами правоохоронців, ділянку неодноразово обробляли, зокрема, за допомогою спецтехніки місцевого лісництва здійснювали оранку землі та проріджували міжряддя між рослинами.

Виявлені нарковмісні рослини знищено. Зараз правоохоронці з'ясовують осіб, які можуть бути причетними до вирощування конопель.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).