Напад на прикордонників у Сумській області. Двох співробітників СБУ повідомили про підозру

Співробітників СБУ повідомили про підозру
Фото: Служба безпеки України / Facebook
Двом співробітникам Служби безпеки України, які можуть бути причетними до нападу на українських прикордонників у Сумській області, оголосили про підозру. Про це агентству УНН повідомили у пресслужбі Держбюро розслідувань 20 липня.

Співробітникам СБУ оголосили про підозру в заволодінні вогнепальною зброєю через зловживання службовим становищем організованою групою (ч. 3 ст. 262 Кримінального кодексу України) і в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 345).

Також у ДБР зазначили, що 20 липня співробітникам СБУ планують обрати запобіжний захід.

Контекст:

За даними Міністерства внутрішніх справ, на двох співробітників ДПСУ напали троє людей, які, завдавши їм тілесних ушкоджень, заволоділи табельною зброєю й викинули її неподалік від місця інциденту. Відомо, що нападники не були озброєні.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, боєприпасів) і ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У Держприкордонслужбі зазначили, що кордон охороняють посилено, стан постраждалих прикордонників задовільний. Інцидент відомство розцінює як спробу залякування.

19 липня ДБР затримало двох співробітників СБУ, які скоїли напад і забрали зброю у прикордонників у Сумській області.