Обвинувачення просить госпіталізації у психіатричну лікарню жінки, яка в Києві втопила двох своїх дітей

Жінка говорила, ніби їй привидівся кінець світу 

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Катерина Бабкіна, яка втопила своїх дітей у жовтні 2018 року, на момент злочину перебувала в неосудному стані, слідчий клопоче про її госпіталізацію у психіатричний медичний заклад із суворим наглядом.

Експертиза встановила, що підозрювана у вбивстві в Києві шестирічної дочки і п'ятирічного сина Катерина Бабкіна на момент вчинення злочину була неосудною і не могла усвідомлювати значення своїх дій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Прокурори завершили досудове розслідування у справі про вбивство двох малолітніх дітей 36-річною жінкою, яке сталося 26 жовтня 2018 року в Києві.

У відомстві повідомили, що було зібрано достатньо доказів, які підтверджують провину матері загиблих.

Дії жінки кваліфіковано за п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох осіб, а також малолітніх дітей) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті – довічне ув'язнення.

"Згідно з результатами комплексної психолого-психіатричної експертизи установлено, що підозрювана на момент вчинення злочину перебувала у стані неосудності, не могла усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними внаслідок розладу психічної діяльності. За висновками лікарів, стан підозрюваної з часу вчинення злочину не змінився та вона потребує застосування примусових заходів медичного характеру", – ідеться в повідомленні.

Слідчий передав до суду клопотання про госпіталізацію Бабкіної до психіатричного закладу із суворим наглядом, "що виключало б її небезпечну поведінку".

На час розгляду клопотання підозрювана перебуватиме в медичному закладі закритого типу, зазначили в прес-службі.

Увечері 26 жовтня до поліції звернувся житель Києва, який повідомив, що його колишня дружина зникла з їхніми двома дітьми. Правоохоронці виявили жінку "в неадекватному стані". Вона розповіла, що разом із дітьми пішла купатися на столичне озеро Срібний Кіл і діти потонули. Жінка заявила, що хотіла вкоротити собі віку, але не змогла. Тіла дітей знайшли водолази.

За даними ТСН, підозрювана сказала слідчим, ніби їй привидівся кінець світу. Вона викинула мобільний телефон і пішла з дому з дітьми.