Одеські податківці викрили схему незаконного потрапляння сигарет із duty free на внутрішній ринок

Великий обсяг нелегальних сигарет потрапляє на ринок завдяки надходженню такого товару з duty free, повідомив начальник Головного управління з боротьби з фінансовими злочинами ДФС України Володимир Ткаченко
Фото: Державна фіскальна служба України / Facebook
Співробітники Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області провели шість обшуків у магазинах зони безмитної торгівлі, повідомила ДФС у своєму Facebook 21 вересня.

Причиною стала кримінальна справа, відкрита правоохоронцями за фактом нелегального потрапляння на внутрішній ринок підакцизних товарів – за версією слідства, підприємці не платили акцизного збору.

Під час перевірок у межах досудового розслідування кримінального провадження ДФС виявила 220 тис. пачок тютюнових виробів на суму 8,7 млн грн та майже 2 тис. пляшок алкогольних напоїв (горілка, віскі, ром), а також чорнові записи, реєстраційні документи та інші докази. Загальна вартість вилученого становить понад 9 млн грн.

"Великий обсяг нелегальних сигарет потрапляє на ринок в основному за рахунок надходження такого товару з duty free та виробництв підробленої продукції на території країни. Тільки з початку року ми вилучили з незаконного обігу тютюнової продукції на суму понад 700 млн грн і припинили діяльність 10 незаконних виробництв. ДФС продовжує відстежувати надходження на внутрішній ринок країни контрафактної тютюнової продукції і реагує на такі прояви в межах своєї компетенції", – зазначив начальник Головного управління з боротьби з фінансовими злочинами ДФС України Володимир Ткаченко.