"Перешкодити втечі було неможливо". Прокуратура підтвердила, що один із нападників на Найєма вилетів з України

Учасник бійки, за інформацією слідства, одразу вирушив до Борисполя і вилетів у Баку
Фото: Міжнародний аеропорт "Бориспіль" / Facebook

Підозрюваний у завданні тілесних ушкоджень нардепу Мустафі Найєму вилетів із Києва у Баку за дві години після інциденту, розповіли у прокуратурі Києва.

Один із нападників на депутата Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка Мустафу Найєма покинув Україну. Про це "Громадському" повідомили у прокуратурі Києва, підтвердивши інформацію потерпілого.

Цей чоловік, за інформацією слідства, завдав депутату удару, який призвів до переламу щелепи, але по гарячих слідах затримати його не вдалося.

"На сьогодні вже відомо, що цей чоловік за дві години після бійки, а саме – о 19.38 30 квітня, перетнув державний кордон і літаком "Київ – Баку" залишив територію України", – повідомило відомство.

На той момент нападника ще не було ідентифіковано, пояснили у прокуратурі, "тому завадити чи перешкодити його втечі було неможливо".

Інцидент за участю депутата Мустафи Найєма в центрі Києва стався 30 квітня. Депутат стверджує, що не поступився дорогою автомобілю, який порушував правила дорожнього руху, і викликав поліцію.

Друзі водія побили політика.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що напали на Найєма студенти Київського національного університету, чеченці за національністю.

1 травня начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко повідомив, що серед учасників конфлікту було двоє громадян Росії і один українець. Їх затримано за ст. 208 та поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Ще один перебуває у розшуку.

У прокуратурі Києва заявили, що трьом затриманим оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб).

Чоловікові, який безпосередньо завдав Найєму удару в обличчя, оголошено про підозру заочно. Брат потерпілого Масі Найєм опублікував фото нападника.