Під Верховною Радою сталися сутички між активістами і правоохоронцями

Про затримання активістів не повідомляють
Скріншот: radiosvoboda.org / YouTube

Активісти підпалили біля будівлі парламенту України шини і спробували спалити російський прапор.

16 січня під Верховною Радою в Києві сталася бійка між активістами і силовиками. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Активісти підпалили біля будівлі парламенту шини і спробували спалити російський прапор.

Уточнюють, що зіткнення сталося в захищеному просторі, де останніми місяцями розташований табір протестувальників. Поліція і пожежники погасили вогонь, а не шини, що згоріли, викинули за периметр наметового містечка.

"Радіо Свобода" повідомляє, що правоохоронці застосували проти протестувальників сльозогінний газ. Про затриманих або постраждалих інформації немає.

Загалом правопорядок у парламентському кварталі охороняє приблизно 3800 силовиків.

16 січня Рада у другому читанні розглядає законопроект №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

У першому читанні законопроект №7163 про відновлення суверенітету над окупованою частиною Донецької і Луганської областей, ініційований президентом України Петром Порошенком, Верховна Рада ухвалила 6 жовтня 2017 року. Документом урегульовують правові основи використання Збройних сил України на сході країни, водночас Росію визнають агресором.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони врахував 238 правок до документа на засіданні 15 листопада. Депутати вирішили додати до законопроекту згадку анексованого Росією Криму та доповнити преамбулу посиланням на дату окупації – 20 лютого 2014 року. Водночас комітет відхилив правки, що повертають у законопроект згадки про досягнуті у Мінську домовленості, а також поправки, які передбачають розрив дипломатичних відносин із Росією.

Загалом, за словами спікера парламенту Андрія Парубія, до законопроекту запропоновано 673 правки, з яких 374 відхилили.