Підозрюваний у вбивстві семирічної дівчинки в Херсонській області зізнався у злочині – поліція

Клименко: Ми відразу були впевнені, що взяли саме того
Фото: Національна поліція України / Facebook
Підозрюваний у вбивстві в Херсонській області семирічної Марії Борисової, у якого чотири "ходки" до в'язниці, довго не зізнавався у злочині, зазначив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Підозрюваний у вбивстві семирічної мешканки селища Щасливе Херсонської області Марії Борисової зізнався у злочині. Про це голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив 18 березня у Facebook.

"Він розповів. Ми відразу були впевнені, що взяли саме того. Але він довго заперечував. Досвід спілкування з людьми в погонах у нього є, адже за плечима п'ять років в'язниці – це остання ходка, а їх було чотири. Він зізнався, як тіло мертвої семирічної Марії Борисової засунув у мішок і зав'язав його якимось шнуром і поясом", – написав він.

Голова Нацполіції зазначив, що для слідства "його зізнання є важливим, але більш значущим є висновок ДНК-експертизи".

"Біологічні зразки, знайдені на загиблій дівчинці, належать затриманому. Це факт", – пояснив Клименко.

Він стверджує, що "окремі особи намагаються вплинути на матір дівчинки, щоб вона публічно заявила про те, що не вірить у причетність фігуранта і звинуватила іншу людину".

"Таким чином набивати собі рейтинги і так цинічно використовувати горе людей заради хайпу – це речі поза межами мого розуміння. Підозрюваний залишається під вартою. Поліція збирає і належним чином оформляє доказову базу. І жодні маніпуляції не завадять – ми діємо за законом і по совісті. За цей жахливий вчинок він мусить відповісти", – заявив Клименко.

Він також розмістив відео частини допиту підозрюваного, який відповідає на запитання, які предмети використовував під час злочину.

Марія Борисова зникла ввечері 7 березня, її пошуки тривали до 11 березня, коли в недобудованому сараї в одному з домоволодінь знайшли тіло дівчинки. У поліції з'ясували, що її задушили і зґвалтували.

Кримінальне провадження, яке спочатку відкрили за фактом зникнення дитини, зараз кваліфікують за ч. 4 ст. 152 (зґвалтування особи, яка не досягла 14 років) і п. 2, п. 10 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини, поєднане зі зґвалтуванням) Кримінального кодексу України.

14 березня представниця Офісу генпрокурора України Юлія Усенко розповіла, що підозрюваному 52 роки, його заарештували. За її словами, на ймовірного вбивцю вийшли за два дні після виявлення тіла дівчинки. Пізніше інформацію про вік затриманого Усенко прибрала. За даними поліції, йому 62 роки.

Правоохоронці розповідали, що коли вони прийшли додому до зловмисника, він намагався вчинити суїцид.