Після атаки безпілотників горить пором у порту Краснодарського краю РФ. Окупанти повідомили про загиблого й поранених

Сили оборони України раніше атакували російський порт
Фото: mintrans.gov.ru

23 липня безпілотники атакували пором у чорноморському порту Кавказ, про це губернатор Краснодарського краю Росії Веніамін Кондратьєв повідомив у Telegram.

Він оголосив, що є загиблий. Також серед членів екіпажу й співробітників порту є поранені.

Посадовець стверджує, що пожежу, яка виникла на місці прильоту, локалізовано.

Тelegram-канал "Крымский ветер" із посиланням на підписників повідомляє про влучання в залізничний пором. Після вибуху в бік порту Кавказ їхали "швидкі" й пожежні машини.

Контекст:

2024 року Україна регулярно атакує безпілотниками об'єкти в Краснодарському краї РФ. Зокрема, 27 квітня удару по аеродрому у станиці Кущівська завдали дрони Служби безпеки України у взаємодії із силами оборони України, повідомляли джерела українських ЗМІ у СБУ. Офіційно ані українські військові, ані спецслужби удару не коментували. У ніч на 19 травня аеродром атакували повторно.

Генштаб ЗСУ 31 травня підтвердив, що Військово-морські сили ЗСУ вразили поромну переправу й нафтовий термінал порту Кавказ у Краснодарському краї РФ українськими протикорабельними ракетами "Нептун". До цього в ніч на 30 травня сили оборони точними ударами вивели з ладу пороми Керченської поромної переправи на території окупованого Криму, які курсували в порт Кавказ, їх використовували для військової логістики РФ.