Поліція Азербайджану затримала підозрюваного у побитті нардепа Найєма – Аваков

Підозрюваного у побитті Найєма затримано
Фото: Masi Nayyem / Facebook

Глава МВС України Арсен Аваков повідомив, що розпочато процедуру екстрадиції з Азербайджану підозрюваного у побитті нардепа Мустафи Найєма.

5 травня правоохоронці Азербайджану затримали 29-річного чоловіка, якого підозрюють у завданні тілесних ушкоджень народному депутатові України від Блоку Петра Порошенка Мустафі Найєму. Про це повідомляє прес-служба МВС у Facebook із посиланням на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Київські правоохоронці оголосили в розшук підозрюваного 1 травня. Сьогодні на вимогу українського слідства підозрюваного затримали в Азербайджані. Розпочато процедуру його екстрадиції в Україну.

"Трьом учасникам події оголошено про підозру у вчиненні групового хуліганства. Судом уже обрано міру запобіжного заходу. Четвертий учасник через 20 хвилин після події замовив квиток на літак і через 2,5–3 години вилетів у Баку. На момент перетину кордону його особа ще не була встановлена, проте йому заочно повідомили про підозру за кількома статтями та оголосили у розшук. Сьогодні його було затримано нашими азербайджанськими колегами", – заявив Аваков.

Інцидент за участю нардепа від БПП Мустафи Найєма в центрі Києва стався ввечері 30 квітня. Депутат стверджує, що не поступився дорогою автомобілю, який порушував правила дорожнього руху, і викликав поліцію. Друзі водія побили політика. У нього зламана щелепа.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що напали на Найєма студенти Київського національного університету, чеченці за національністю.

1 травня глава поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що серед учасників конфлікту було двоє громадян Росії й один українець. Їх затримано та відправлено в ізолятор тимчасового тримання.

2 травня Шевченківський суд відправив під цілодобовий домашній арешт громадянина РФ Магомеда-Саліха Саїтова, а також призначив нічний домашній арешт для громадянина України Ахмета Саїтова і громадянина РФ Умала Тімербулатова.

За даними МВС України, четвертий учасник бійки Магомед-Амін Саїтов відразу після інциденту купив в інтернеті квиток на літак і полетів з Києва у Баку. Удару Найєму в обличчя, за попередніми даними, завдав саме він.

1 травня Національна поліція України оголосила Магомеда-Аміна Саїтова у розшук.

Адвокат Олег Іщенко, який представляє інтереси ВГО "Діаспора чеченського народу", заявив, що Найєм сам спровокував конфлікт на дорозі, унаслідок якого виникла бійка.