Поліція Рівненської області назвала три версії ДТП, у якій загинуло 14 людей

ДТП сталася вдень 6 липня
Фото: Офіс Генерального прокурора / Facebook

Слідство розглядає три основні версії причини ДТП за участі тягача DAF і маршрутки "Рівне – Хмельницький", унаслідок якої загинуло 14 людей. Про це 7 липня проінформувала у Facebook поліція Рівненської області, на території якої сталася аварія.

Розглядають такі версії зіткнення вантажівки з маршруткою:

  1. пошкодження колеса вантажівки;
  2. випуск на лінію транспортного засобу (ТЗ) із технічною несправністю;
  3. неуважність водія, порушення правил дорожнього руху або інші "обставини непереборної сили".

Правоохоронці зазначили, що розслідування проводять найдосвідченіші слідчі, залучено найдосвідченіших працівників прокуратури.

"Установлено належність ТЗ суб'єктам господарської діяльності, із якими також проводять слідчі дії. Вивчаються документи, на підставі яких ТЗ були випущені на лінію для здійснення перевезень. Призначено 18 експертиз, за результатами яких будуть установлені додаткові обставини, зокрема й те, чи були водії у стані сп'яніння", – пояснили у поліції.

У відомстві наголосили, що якщо з'ясується, що посадовці порушили правила випуску маршрутки та вантажівки на лінію перевезення, їхнім діям "буде надано правову оцінку".

За даними поліції, загиблі – жителі Хмельницької та Рівненської областей віком від шести до 67 років, усі тіла вже ідентифікували.

"Наймолодшій жертві ДТП, хлопчикові, 4 липня виповнилося шість. Серед загиблих – батьки дитини. Вижила в автотрощі лише його 57-річна бабуся – жителька Нетішина [Хмельницької області]. У неї медики діагностували закритий перелом передпліччя, закриту черепно-мозкову травму та забої грудної клітки. Загрози її життю немає. Потерпілу вже допитали слідчі. Усе, що вона бачила – як на автобус їде вантажівка", – ідеться в релізі.

Контекст:

Аварія сталася поблизу села Верхів Рівненської області 6 липня.

Слідство вважає, що 56-річний водій тягача DAF із напівпричепом-автоцистерною виїхав на смугу зустрічного руху, і його автомобіль зіткнувся з маршруткою, якою керував 38-річний чоловік. Загинули водії обох транспортних засобів, а також 12 пасажирів мікроавтобуса.