Поліція розглядає російський слід у вбивстві Вороненкова

Поліція повідомляє, що нападник й охоронець убитого перебувають у лікарні
Фото: mvs.gov.ua

У Нацполіції повідомили, що головна версія розслідування вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова – це дії Росії, спрямовані на "знищення цієї особи, яка давала важливі свідчення".

Правоохоронні органи першочерговою версією вбивства екс-депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова розглядають дії Росії. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Наразі ми, враховуючи особу загиблого, серед першочергових версій розглядаємо якраз дії Російської Федерації, спрямовані на знищення цієї особи як такої, що давала важливі покази і відігравала головну роль у процесах, які відбувалися в Україні", – повідомив заступник начальника Нацполіції Олександр Вакуленко.

У поліції розповіли, що нападник і охоронець Вороненкова наразі перебувають під охороною в одній із лікувальних установ.

"Кілер теж поранений, він затриманий. Ми посилили охорону цих лікарняних закладів: і охоронця, і затриманого кілера", – розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Приблизно опівдні 23 березня в центрі Києва застрелили екс-депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко поклав на Росію відповідальність за вбивство у Києві екс-депутата Держдуми Росії.