Поліція звільнила чиновника "Укрзалізниці" після вісьмох місяців полону. Відео

Поліція Києва 27 березня звільнила начальника департаменту електропостачання "Укрзалізниці" Валерія Людмирського
Фото: Arsen Avakov / Facebook
Поліція Києва 27 березня звільнила начальника департаменту електропостачання "Укрзалізниці" Валерія Людмирського, якого злочинці викрали 18 липня минулого року й утримували в бункері-криївці у селі Фастовець Київської області. Викрадачі хотіли отримати за нього викуп у розмірі €10 млн. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook опублікував відео звільнення Людмирського з полону. Він також зазначив, що потерпілого били лише під час викрадення, в інший час фізичних тортур до нього не застосовували. "За підозрою в участі у злочині затримано громадянина Росії (дагестанець) та громадянин України. Проводяться заходи з розшуку та затримання організатора та замовника злочину", – повідомив Аваков.

27 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що поліція Києва звільнила начальника департаменту електропостачання "Укрзалізниці" Валерія Людмирського, якого утримували протягом вісьмох місяців у заручниках заради викупу в розмірі €10 млн.

За даними поліцейських, 18 липня 2016 року невідомі в масках кількома пострілами застрелили собаку, якого вигулював Людмирський, після чого заштовхали чоловіка до автомобіля і поїхали з місця події у невідомому напрямку.

На місці події правоохоронці знайшли мертву собаку та п'ять гільз калібру 5,45 мм.

Ім'я Людмирського у 2015 році згадувалося в ЗМІ з огляду на кримінальне провадження за фактом розтрати 200 млн грн державних коштів посадовими особами державної компанії "Укрзалізниця" під час купівлі електроенергії.