Порошенко про вбивство Вороненкова: Це акт державного тероризму з боку Росії

Порошенко: Явний почерк російських спецслужб
Фото: president.gov.ua

Загибель російського політика Дениса Вороненкова та вибухи на військових складах у Харківській області не випадково відбулися того самого дня, уважає президент України Петро Порошенко.

У вбивстві колишнього депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова видно почерк російських спецслужб. Про це сказав президент України Петро Порошенко на нараді з силовиками в Києві.

Слова глави держави навів у Facebook прес-секретар Святослав Цеголко.

"Підступне вбивство в центрі Києва Дениса Вороненкова – це акт державного тероризму з боку Росії, яку він був змушений покинути з політичних міркувань. Явний почерк російських спецслужб, що раніше неодноразово проявлявся в різних європейських столицях", – заявив Порошенко.

Вороненков був одним із головних свідків в розслідуванні справи про російську агресію проти України та про роль екс-президента України Віктора Януковича у введенні в Україну російських військ, нагадав він.

"Уважаю невипадковим, що вбивство сталося в один день із диверсією в Балаклії на Харківщині", – додав Порошенко.

Приблизно опівдні 23 березня в центрі Києва невідомий застрелив екс-депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова.

14 лютого в інтерв'ю інтернет-виданню "Цензор.НЕТ" Вороненков повідомив, що у грудні 2016 року отримав українське громадянство. Слідчий комітет Росії заочно звинуватив Вороненкова в шахрайстві в особливо великих розмірах й оголосив у федеральний розшук.

Вороненков дав свідчення ГПУ у справі про держзраду Януковича.