Правоохоронці затримали на хабарі заступника голови Харківського прикордонного загону, який вів переговори про "працевлаштування" у "ЛНР" – СБУ

Заступника начальника Харківського прикордонного загону підозрюють у створенні терористичної групи
Фото: Андрій Лисенко / Facebook

Заступника начальника Харківського прикордонного загону було затримано під час отримання хабара за нелегальне переправлення через кордон громадянки Росії. Як заявили в Службі безпеки України, чиновник вів переговори з терористами і мав намір улаштуватися на керівну посаду в "міністерство державної безпеки" бойовиків "ЛНР".

Правоохоронці затримали заступника начальника Харківського прикордонного загону за підозрою в отриманні хабарів за фальсифікацію даних про перетин державного кордону, повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко у Facebook 16 лютого.

За словами Лисенка, "полковник П." організував злочинну схему "отримання неправомірної вигоди за внесення неправдивих відомостей до офіційних документів та автоматизованих систем щодо безпідставного перетину державного кордону України окремими особами".

"У ході слідства також розслідуються обставини дій останнього в інтересах осіб, які підозрюються в участі у незаконній діяльності терористичних організацій", – додав Лисенко.

Вирішують питання щодо повідомлення полковнику про підозру у кримінальних злочинах, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 3 ст. 368 (отримання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка обіймає особливо відповідальну посаду), ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як заявив у Facebook 17 лютого спікер управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула, затриманий планував "працевлаштуватися" у "фейкових структурах терористичної організації "ЛНР".

"У рамках відкритого кримінального провадження співробітники СБУ, зокрема, задокументували отримання посадовцем $500 за нелегальне переправлення через кордон громадянки РФ. За інформацією спецслужби полковник також вів таємні переговори з представниками терористичної організації "ЛНР", плануючи отримати керівну посаду у фейковому "міністерстві державної безпеки", – написав Абдула.