Правоохоронниці з Волині оголосили підозру в переправленні чоловіків через кордон

Правоохоронниці оголосили підозру, зазначили в ДБР
Фото: dbr.gov.ua

Правоохоронниця, яка працює у Волинській області, дістала підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Про це 13 вересня поінформувало Державне бюро розслідувань (ДБР).

"Повідомили про підозру правоохоронниці з Волині, яка допомагала злочинній групі переправляти до Польщі чоловіків призовного віку. Ділки шукали "клієнтів" у соцмережах, а вартість послуг складала $3,5 тис. [...] Із 2022 року до Польщі потрапило понад 30 чоловіків", – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, чоловіків доправляли до прикордонного пункту пропуску на Волині. Підозрювана не вносила відомостей про них в автоматизовану систему обміну інформацією щодо контролю осіб, які перетинають державний кордон, і завдяки цьому "ухилянти без перешкод виїжджали за межі України".

"Працівниці правоохоронного органу повідомлено про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 332 КК України). [...] Подано до суду клопотання про обрання запобіжного заходу й відсторонення від займаної посади", – пояснили в ДБР.