СБУ повідомила, що від початку року локалізувала майже 350 загроз інформаційній безпеці країни

СБУ повідомила, що до кримінальної відповідальності від початку року притягнули 35 хакерів і ворожих пропагандистів
Фото: ssu.gov.ua
Кіберспеціалісти Служби безпеки України від початку 2021 року локалізували майже 350 потенційних загроз інформаційній безпеці країни. Про це повідомив пресцентр СБУ 15 квітня.

"До кримінальної відповідальності притягнуто 35 хакерів і ворожих пропагандистів, 14 зловмисників засуджено", – ідеться в повідомленні.

Зокрема, як повідомляє пресцентр, викрито масштабну агентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб РФ.

"Зловмисники поширювали через спеціально створені Telegram-канали панічні настрої серед населення, а також загострювали суспільно-політичну ситуацію у країні. Встановлено, що агенти діяли в інтересах так званого 85-го Головного центру спеціальної служби Головного управління Генерального штабу ЗС РФ. Співробітники СБУ затримали в Києві одну із ключових зловмисниць. Їй і ще одній учасниці агентурної мережі повідомлено про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Заочно підозру за держзраду повідомлено очільнику мережі, який переховується від слідства за кордоном", – ідеться в повідомленні.

Також, як зазначили у пресцентрі, співробітники СБУ заблокували масштабну кібератаку підконтрольного ФСБ хакерського угруповання Armageddon, яке хотіло заволодіти доступом до секретних даних вищих органів державної влади України.

Окрім того, як повідомили у СБУ, матеріалами кіберспеціалістів відомства 20 іноземцям, причетним до пропаганди сепаратизму в інтернеті, заборонено в'їзд в Україну.

"Заблоковано діяльність низки потужних ботоферм із понад 23 тис. акаунтів, які поширювали деструктивний контент", – додали у пресцентрі.

Інфографіка: ssu.gov.ua