СБУ у грудні припинила антиукраїнську діяльність трьох адміністраторів "ВКонтакте"

Під час обшуків у будинках підозрюваних СБУ виявила комп'ютерну техніку з доказами розміщення антиукраїнських матеріалів
Фото: ssu.gov.ua

За свою роботу адміністратори антиукраїнських груп у соцмережі "ВКонтакте" отримували гроші з Росії, розповіли у Службі безпеки України.

Служба безпеки України у грудні 2017 року припинила діяльність трьох антиукраїнських адміністраторів у соцмережах. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Правоохоронці задокументували протиправну діяльність жителів Одеси, Слов'янська та Бахмута, які були адміністраторами антиукраїнських спільнот у російській соціальній мережі "ВКонтакте". Модератори за вказівкою з Росії розміщували у соцмережі матеріали із закликами до зміни меж території України та на підтримку терористичних організацій "Л/ДНР", – розповіли в СБУ.

За свою роботу вони отримували гроші з Росії, зазначили у відомстві.

Під час обшуків у будинках підозрюваних СБУ виявила комп'ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами розміщення антиукраїнських матеріалів і отримання вказівок від російських спецслужб.

Дії підозрюваних кваліфікували за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

Відео: Служба безпеки України / YouTube