СБУ заявила, що заблокувала транзит 750 кг психотропної речовини, відомої як "бойовий наркотик ІДІЛ"

СБУ затримала підозрюваних
Фото: ssu.gov.ua

Вилучену Службою безпеки України партію психотропу каптагон на чорному ринку оцінюють у $30 млн, повідомили у відомстві.

Служба безпеки України заблокувала транзит через Україну 750 кг психотропної речовини каптагон. Про це 20 жовтня повідомив пресцентр СБУ.

У відомстві зазначили, що речовина відома як "бойовий наркотик [терористичної організації] ІДІЛ".

Вилучену партію психотропу на чорному ринку оцінюють у $30 млн, повідомили у СБУ.

"Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організували переправлення двоє мешканців Одеси та Львова. Вони замовили психотроп в одній із країн Середземноморського басейну", – ідеться в повідомленні.

Речовина прибула в одеський порт Південний у контейнері із солодощами. Потім зловмисники, за даними слідства, купили партію кукурудзяного крохмалю, щоб заховати в ньому психотроп і переправити в одну із країн Перської затоки.

"Після декларування вантажу в митних органах співробітники СБУ затримали фігурантів: одного під час спроби вильоту з Одеси, другого – за місцем проживання. Контейнери з каптагоном вилучено правоохоронцями", – ідеться в повідомленні.

Відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів або прекурсорів, або фальсифікованих лікарських засобів).