Співробітники СБУ затримали екс-бійця АТО Надірадзе, який перебуває в розшуку

Надірадзе воював в АТО
Фото: Vano Nadiradze / Facebook

У затриманого сьогодні екс-учасника АТО Вано Надірадзе в телефоні виявилася переписка з Миколою Дульським, якого Служба безпеки України називає агентом російських спецслужб.

Сьогодні вранці співробітники Служби безпеки України та спецпідрозділу Національної поліції КОРД затримали громадянина Грузії Вано Надірадзе, який перебував у розшуку. Про це повідомляє прес-служба СБУ на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві зазначили, що Надірадзе незаконно потрапив в Україну з території Молдови.

"Яким же було здивування правоохоронців, коли ... у затриманого "патріота України" Надірадзе в телефоні виявилася переписка з неодноразово "спаленим" СБУ агентом російських спецслужб Миколою Дульським, у якій останній координує із затриманим діяльність і жваво обговорює можливий розвиток політичної ситуації в Україні", – ідеться в повідомленні.

17 листопада 2017 року в Києві затримали чотирьох громадян Грузії – колишнього бійця АТО Надірадзе, оператора Тамаза Шавшишвілі, інструктора Нацгвардії Мамуку Абашидзе і колишнього охоронця екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі Зураба Цинцадзе. Того самого дня у СБУ заявили, що "примусово повернули на батьківщину" вісьмох грузинів, діяльність яких "суперечила інтересам національної безпеки України".

У грудні депортований Надірадзе спробував проникнути в Україну, однак його затримали прикордонники.

Лідер радикальної громадської організації "Наждак" Микола Дульський перебуває на території РФ, його розшукують українські правоохоронці за погрозу вбивства. Дульський – агент впливу російських спецслужб, який за гроші веде активну антиукраїнську діяльність із 2015 року, вважають у СБУ.