Суд у Смілі обрав запобіжний захід для підозрюваного в побитті ветерана

Про затримання підозрюваного стало відомо 11 вересня
Фото: suspilne.media

11 вересня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для підозрюваного в побитті колишнього військового у Смілі Черкаської області. Про це поінформував у Telegram Офіс генерального прокурора.

"Підозрюваному в побитті військовослужбовця в місті Сміла обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Окрім того, правоохоронці встановили й повідомили про підозру ще одному, третьому співучаснику хуліганських дій щодо військовослужбовця (ч. 2 ст. 296 КК України). Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу", – ідеться в повідомленні.

"Суспільне" уточнює, що рішення взяти підозрюваного під варту на 60 днів без визначення розміру застави ухвалив Смілянський міськрайонний суд.

Обвинувачення просило арештувати підозрюваного, адвокат клопотав про те, щоб його підзахисного відпустили під заставу.

Контекст:

10 вересня місцеве видання "18000" опублікувало відео, на якому людину у військовій формі б'є чоловік у присутності інших. За даними журналістів, потерпілим виявився ветеран російсько-української війни, який служив у Силах спеціальних операцій, Анатолій Гончаренко, демобілізований за сімейними обставинами. На інцидент публічно відреагувала низка активістів і військових, але "поліція тоді не стала відкривати кримінальне провадження". Правоохоронці також оголосили про початок службового розслідування "щодо дій поліцейських" і підкреслили, що розслідування – на контролі глави Нацполіції. Журналісти "18000" імовірним нападником назвали "відомого місцевого напівкримінального елемента", котрий відбував покарання в місцях позбавлення волі, зокрема, за грабіж.

10 вересня підозрюваного в побитті ексвійськового у Смілі повідомили про підозру й оголосили в розшук.

11 вересня поліція повідомила про затримання 28-річного підозрюваного. За даними "18000", це Вадим Долотенко.