Суд у Харкові заарештував і четвертого підозрюваного у справі про смерть 15 осіб під час пожежі

Мирончук стверджує, що був волонтером у закладі
Фото: suspilne.media
Колишнього наркозалежного Ігоря Мирончука, якого слідство називає адміністратором згорілого в Харкові нелегального будинку для літніх людей, суд узяв під варту на два місяці, як і трьох інших підозрюваних.

34-річного Ігоря Мирончука, який фігурує у кримінальному провадженні про смерть 15 осіб під час пожежі в нелегальному будинку для літніх людей, Київський райсуд Харкова 23 січня взяв під арешт. Про це повідомляє харківська філія Суспільного.

За рішенням судді Світлани Колесник, Мирончук перебуватиме під вартою два місяці, до 21 березня.

Слідство називає підозрюваного адміністратором закладу, якому платили зарплату. Сам Мирончук стверджує, що не працював там, а тільки допомагав як волонтер, а гроші брав на знак подяки.

Він розповів, що в минулому був наркозалежною людиною і "з доброї волі" залишився "працювати із залежними і допомагати літнім людям, які потребують допомоги".

Адвокат Мирончука стверджує, що його підзахисний під час пожежі виніс п'ятьох осіб і ледь не згорів сам. Підозрюваний розповів, що виносив тих , хто перебував на нижньому поверсі, на другий поверх, де загинуло 15 людей, пройти вже було тоді неможливо.

Мирончук став четвертим підозрюваним у справі про пожежу зі смертельними наслідками, якого сьогодні суд у Харкові заарештував без права на заставу. Раніше під варту взяли орендаря будівлі В'ячеслава Кравченка та його дружину Ольгу, яка була директоркою пансіонату, а також власника будинку Славіка Акопяна.

Усіх чотирьох у межах розслідування затримали і повідомили про підозру.

21 січня в Харкові у двоповерховому житловому будинку сталася пожежа. За інформацією Міністерства внутрішніх справ, у будівлі перебувало 33 людини, 15 із них загинули, всі жертви перебували на другому поверсі будівліЗагинули дев'ятеро жінок і шестеро чоловіків, відомі їхні імена і прізвища.

Госпіталізували також п'ятьох постраждалих віком від 57 до 81 року.

За даними поліції, пансіонат працював без відповідних документів, його влаштували в приватному будинку. У власника будівлі, за даними поліції, є ще один такий заклад  – там виявили 24 літніх людей.

За фактом пожежі поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 270 Кримінального кодексу України. Державне бюро розслідувань відкрило провадження про можливу службову недбалість із боку співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Слідчі перевіряють три версії причин пожежі: підпал, необережне поводження з вогнем у побуті та з електроприладами, замикання електромережі.

За даними ДСНС, у Харківській області перевіряють 118 приватних об'єктів для утримання людей похилого віку, офіційно в регіоні зареєстровано тільки три. З'ясували, що згорілий пансіонат не тільки незаконно працював, а й що його незаконно під'єднали до комунальних мереж.

23 січня оголошено в Україні днем жалоби.