Суд відправив під домашній арешт співвласника згорілого одеського готелю "Токіо Стар"

Дурачу надінуть електронний браслет
Фото: odessa.online

Сергія Дурача, співвласника готелю "Паровоз", який згорів разом із готелем "Токіо Стар" улітку минулого року, затримали в одеському аеропорту майже за рік після події та відправили під варту. Сьогодні суд відпустив бізнесмена під домашній арешт.

Суд змінив запобіжний захід Сергію Дурачу, співвласнику одеського готелю "Паровоз", який згорів разом із готелем "Токіо Стар" улітку минулого року. Його відправили під цілодобовий домашній арешт, пише Суспільне.

Згідно з рішенням суду, чоловік має прибувати до слідчого за кожним викликом, не покидати місця проживання без дозволу. Крім того, Дурач носитиме електронний браслет.

У ніч на 17 серпня 2019 року в готелі "Токіо Стар" почалася пожежа. За даними очевидців, займання сталося у пральні. Загинуло дев'ятеро осіб.

Поліція відкрила кримінальне провадження. Слідство розглядає три основні версії події: приховування вбивства, порушення правил пожежної безпеки та необережне використання вогню пожильцями. За даними ЗМІ, першої версії не підтвердили.

Держбюро розслідувань відкрило провадження за фактом неналежного виконання службових обов'язків співробітниками ДСНС України в Одеській області.

Власника готелю Вадима Чорного затримали 17 серпня. 20 серпня суд заарештував чоловіка. Зараз він перебуває на волі.

2 вересня Дурачу оголосили про підозру, але він на той момент уже покинув Україну. Його оголосили в розшук.

Бізнесмена затримали ввечері 15 липня 2020 року в одеському аеропорту, куди він прибув із Рима.