Теракт у Відні. Зеленський висловив співчуття і підтримку Австрії

Поліція повідомила, що стріляло кілька злочинців
Фото: EPA

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним і близьким загиблих унаслідок стрілянини в центрі Відня ввечері 2 листопада.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним і близьким загиблих під час теракту у столиці Австрії Відні та заявив, що Україна залишається разом з Австрією в цей важкий час. Про це він написав у себе у Twitter 3 листопада.

"У цей непростий час Україна залишається разом з Австрією. Мої співчуття близьким усіх загиблих під час жахливої терористичної атаки у Відні", – написав президент України.

Стрілянина у столиці Австрії сталася ввечері 2 листопада в районі Зайтенштетенгассе в центрі Відня. Її вели в шести різних локаціях, зокрема біля синагоги на площі Шведенплатц. За попередніми даними поліції, стріляло кілька злочинців, озброєних автоматами. Очевидці розповідали, що чули не менше ніж 50 пострілів.

Під час терористичної атаки відомо щонайменше про трьох загиблих.

Представник МОЗ Крістоф Міерау підтвердив інформацію про 15 поранених під час нападу, ними займаються медики з клініки Віденської асоціації охорони здоров'я.

Канцлер Австрії Себастьян Курц назвав подію "жахливим терактом". За його словами, республіка переживає "важкі часи".