Труба: На цей час ДБР розслідує приблизно 3 тис. кримінальних проваджень

Труба розповів про кількість кримінальних проваджень у ДБР
Фото: Державне бюро розслідувань / Facebook

Держбюро розслідувань розслідує кримінальні провадження проти співробітників практично всіх правоохоронних органів України, заявив глава відомства Роман Труба.

У Держбюро розслідувань України – майже 3 тис. кримінальних проваджень. Про це в ефірі програми "Он воно як" на каналі "24" 5 лютого заявив директор ДБР Роман Труба.

"Ми розпочали свою роботу 27 листопада 2018 року... На цей час у провадженні слідчих ДБР перебуває приблизно 3 тис. кримінальних проваджень. Це є кримінальні і провадження, зареєстровані слідчими [бюро], і отримані за підслідністю з інших правоохоронних органів. Серед цієї кількості є кримінальні провадження щодо правоохоронців практично всіх правоохоронних органів, у тому числі працівників прокуратури, поліції і Національного антикорупційного бюро", розповів Труба.

Він повідомив, що є одне кримінальне провадження, у межах якого повідомлено про підозру одному співробітнику НАБУ.

"Воно не розпочате слідчими ДБР, ми отримали його за підслідністю з іншого правоохоронного органу. Воно торкається подій, які мали місце у вересні 2018 року поблизу приміщення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури", сказав директор ДБР.

Закон про Державне бюро розслідувань парламент ухвалив 2 листопада 2015 року, він є частиною так званого пакета безвізових законів, а також частиною реформи прокуратури, оскільки ДБР забирає в неї функцію досудового розслідування.

Президент Петро Порошенко підписав закон у січні 2016 року, а 1 березня він набув чинності.

16 листопада 2017 року конкурсна комісія обрала Трубу директором ДБР.

27 листопада 2018 року він заявив про початок роботи відомства.