У Донецькій і Харківській областях масштабна лісова пожежа, згоріло понад 150 будинків

Рятувальники борються з масштабною пожежею
Фото: ДСНС України / Telegram

У Донецькій і Харківській областях вирує масштабна лісова пожежа. Вогонь пройшов приблизно 5 тис. га, знищено значну площу лісу й понад 150 приватних будинків, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій 3 вересня в Telegram.

Суха спекотна погода й сильний вітер сприяють поширенню полум'я, а також призводять до детонації вибухових пристроїв, які залишили окупанти.

У Харківській області постраждала 69-річна жінка, а внаслідок детонації одного з вибухових пристроїв поранення дістав рятувальник ДСНС.

Місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій організувала евакуацію жителів села Студенок Харківської області. Зараз за підтримки представників місцевого самоврядування, поліцейських і рятувальників евакуювали вже приблизно 200 людей.

На території Донецької області рятувальники ліквідували пожежі у 32 будинках і восьми господарчих спорудах, а також евакуювали трьох людей.

У гасінні пожеж беруть участь сили й засоби гарнізонів ДСНС із кількох областей, зокрема понад 700 пожежників і майже 200 одиниць техніки, піротехнічні розрахунки, а також два пожежні потяги.