У ГПУ вважають, що охорону Пономарьова потрібно посилити

Сарган зазначила, що свідчення Вороненкова вже отримані повністю
Фото: Лариса Сарган / Facebook

Прес-секретар Генпрокуратури України Лариса Сарган уважає, що свідку у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича і колишньому депутатові Держдуми РФ Іллі Пономарьову потрібно посилити охорону.

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) уважають, що охорону колишнього народного депутата Держдуми РФ Іллі Пономарьова потрібно посилити після вбивства його екс-колеги Дениса Вороненкова. Про це в ефірі телеканала "112 Україна" заявила прес-секретар ГПУ Лариса Сарган.

"Думаю, це питання зараз розглядатимуть якомога швидше, тому що ми не можемо втрачати свідків. Я думаю, що охорону посилять й Іллі Пономарьову", – сказала вона.

Також вона додала, що Вороненков був важливим свідком у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича.

"Це була показова страта свідка в стилі Кремля, і саме це вбивство нам підтверджує ефективність звинувачення Януковича в державній зраді", – сказала Сарган.

Вона зазначила, що свідчення Вороненкова вже отримані повністю.

Вороненков: У Росії кричать, що потрібно обміняти мене на Сущенка, а якщо не вийде – убити, як Бандеру. Повна версія передсмертного інтерв'ю

Приблизно опівдні 23 березня в центрі Києва застрелили екс-депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова. Інформацію про вбивство підтвердив екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов, який у той момент був поруч.

Охоронець Вороненкова дістав поранення, але водночас устиг вистрілити у нападника. Охоронець та кілер перебувають у лікарні.