У Харкові згоріли машини співробітників видання "Время Добкина". У редакції заявили про залякування з боку політичних опонентів

У редакції вважають, що інциденти пов'язані з майбутніми виборами
Фото: regionews.ua
Постраждалі власники підпалених машин – співробітники редакції, які займаються адміністративними питаннями і дистрибуцією, повідомили у виданні "Время Добкина". Іномарки загорілися приблизно о 3.30 із різницею в сім хвилин на двох неохоронюваних стоянках: на вулиці Борткевича, 1 згорів Subaru, а на вулиці Дача, 55 – Toyota Corolla, повідомляє з посиланням на ДСНС і пресреліз редакції "Время Добкина "портал RegioNews.

У виданні "Время Добкина" заявили, що пов'язують подію із залякуванням і перешкоджанням виконанню професійних обов'язків, оскільки зловмисники також принесли до під'їзду житлового будинку похоронні вінки, а на стіні написали погрози.

У редакції повідомили, що раніше на волонтерів видання вже нападали, "обливали зеленкою, різали і рвали одяг, погрожували зброєю, застосовували фізичну силу". Інцидент із зеленкою розслідує поліція за статтею "хуліганство", зазначили у "Времени Добкина".

"Ми вважаємо дії провокаторів, які не приховують свою роботу на тимчасову міську владу, цинічними і нахабними. І вимагаємо належної уваги з боку правоохоронців – об'єктивного розслідування погроз і підпалів", – цитує RegioNews заяву.

У редакції вважають, що інциденти пов'язані з майбутніми виборами.

"На думку журналістів, усі ці злочинні дії свідчать про те, що чинна влада готова використовувати будь-які методи і засоби, щоб не допустити своєї неминучої поразки на майбутніх виборах міського голови 31 жовтня 2021 року", – пише RegioNews.


Контекст:

Друковане видання "Время Добкина" почали випускати в Харкові на початку квітня.

Позачергові вибори мера Харкова проведуть 31 жовтня 2021 року у зв'язку зі смертю попереднього голови міста Геннадія Кернеса, який помер через ускладнення після COVID-19.

Обов'язки мера тимчасово виконує секретар міськради Ігор Терехов.

Згідно із законодавством, нові вибори в Харкові могли призначити або на останню неділю березня, або на останню неділю жовтня. В Офісі президента заявили, що в березні вибори не відбудуться через "чехарду з документами". У Верховній Раді пояснили, що не могли призначити вибори раніше, оскільки з Харкова надійшли не всі необхідні документи. Терехов говорив, що дізнався про це зі ЗМІ.