У київському морзі переплутали тіла двох жінок. Одне з них кремували чужі люди

Одне з тіл померлих кремували
Фото: depositphotos.com

У столичному морзі під час упізнання у труні під прізвищем родички жінка виявила тіло чужої їй людини. Пізніше поліція підтвердила, що тіла переплутали.

У морзі Києва переплутали тіла двох померлих. Про це в інтерв'ю телеканалу "1+1" у межах програми ТСН повідомила Катерина Розвєєва, яка прийшла на впізнання своєї тітки і виявила тіло чужої їй людини.

За словами родички померлої, під час впізнання у труні під прізвищем своєї тітки вона виявила тіло іншої жінки. Вісім годин вона доводила помилку санітарам, керівництву моргу, а потім поліції, яку викликала, повідомили журналісти.

"Ця людина старша, у неї довге волосся до плечей світлого кольору. Моя тітка була онкохвора, після двох хіміотерапій. У неї навіть не було волосся. Це неможливо було переплутати", – повідомили племінниця.

Вона розповіла, що останній рік через тяжку хворобу її родичка перебувала в пансіонаті, у якому на лікуванні були дві жінки з однаковим прізвищем і нібито з однаковим діагнозом. Після смерті їхні тіла в один день доправили в морг.

У репортажі повідомляють, що на місці з поліцією за фото і документами підтвердили, що тіла переплутали. Однак на той момент ритуальна служба вже передала одне з тіл іншій сім'ї. Вони не розпізнали родички, оплакали і кремували.

Адвокат Володимир Єніч припустив, що хтось із працівників моргу ненавмисно переплутав бирки з однаковими прізвищами покійниць.

"Це не стаття, яка передбачає позбавлення волі, але важливий принцип, який може бути застосований, – позбавлення права займатися певною діяльністю. Тобто людям, які плутають тіла, напевно, не потрібно цим займатися", – заявив він.

У ритуальній службі заявили, що ситуація, коли за документами помилково видали інше тіло, трапилася вперше.

За інформацією журналістів, інцидент залагодили з боку ритуальної служби. Сім'ї домовилися обмінятися – Катерина віддасть чуже тіло й отримає урну із прахом своєї родички.