У лікарні залишається 11 нацгвардійців, постраждалих під Жовтневим палацом

У госпіталізованих нацгвардійців діагноз "отруєння невідомою речовиною"
Фото: Національна гвардія України / Facebook

За словами прес-секретаря поліції Києва Оксани Блищик, загалом по медичну допомогу звернулося 27 поліцейських і понад 15 бійців Нацгвардії.

У лікарні досі залишаються 11 бійців Національної гвардії, які постраждали внаслідок зіткнень 17 грудня біля Жовтневого палацу в центрі Києва. Про це повідомила "Громадському" прес-секретар столичного управління Нацполіції Оксана Блищик.

"На цей час у лікарні з діагнозом "отруєння невідомою речовиною", а також травмами обличчя перебуває 11 нацгвардійців, один із них – в офтальмологічному відділенні, у нього травма ока", – сказала вона.

Загалом, за словами Блищик, по медичну допомогу звернулося 27 поліцейських і понад 15 нацгвардійців.

Вона додала, що до медиків зверталися двоє цивільних, але їх не госпіталізували.

Також прес-секретар поліції повідомила про відсутність затриманих.

17 грудня прес-служба Нацгвардії повідомляла, що біля Жовтневого палацу постраждало 60 нацгвардійців – 45 із них після надання першої медичної допомоги продовжили виконання службових обов'язків, а 15 було госпіталізовано.

17 грудня лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі під час маршу "За імпічмент" заявив, що протестувальники організують штаб у Жовтневому палаці. "Ми зараз звідси йдемо в Жовтневий палац, і там буде штаб нашої координаційної ради. Щоб нас не ганяли не тільки по наметах по ночах. Ви ж бачите, що ми нікому нічого не перекриваємо, бачите, що ми нікому нічим не заважаємо, бачите, що все це дуже мирно", – сказав політик зі сцени біля Верховної Ради.

До Жовтневого палацу прийшли прибічники лідера "Руху нових сил", сталися сутички із силовиками.

За цими фактами поліція Києва відкрила три кримінальні провадження.

Екс-президент Грузії назвав ситуацію провокацією з метою дискредитації мирного протесту.