У Львові дев'ятьох працівників великого підприємства госпіталізовано з кором

Дев'ятеро осіб потрапили до лікарні у стані середньої тяжкості
Фото: consumer.gov.ua

Кількість хворих на кір найближчими днями може істотно зрости, заявив заступник директора держустанови "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Олег Когут.

У Львові з 15 до 18 грудня дев'ятьох людей госпіталізували з діагнозом кір. Про це в коментарі ZAXID.NET повідомив заступник директора держустанови "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Олег Когут.

Він зазначив, що всі хворі працювали на одному з великих підприємств області, тому кількість хворих найближчими днями може істотно зрости.

Вік пацієнтів – 21–40 років. У всіх стан середньої тяжкості. Вони живуть у різних районах області, один із хворих – житель іншої області. Де і як вони заразилися кором, поки невідомо. За попередніми даними, один із працівників міг заразитися кором удома. Назву підприємства в публікації не вказують.

Протягом 11 місяців цього року у Львівській області на кір захворіли 64 людини, у 2016 році таких було четверо, пише видання.

У листопаді 2016 року Всесвітня організація охорони здоров'я попереджала про можливу епідемію кору в Україні через низький рівень вакцинації дітей.

У червні 2017 року заступник міністра охорони здоров'я України Оксана Сивак заявляла, що в Україні достатньо вакцини проти кору, щоб зробити щеплення дітям. Водночас вона зазначила, що МОЗ працює над тим, аби закупити такі вакцини для дорослих.

У листопаді в коментарі виданню "ГОРДОН" лікар-імунолог, доктор медичних наук Андрій Волянський повідомляв, що у 2017 році, за офіційними даними, в Україні на кір захворіло понад 2 тис. людей. Він спрогнозував, що у 2018 році кількість українців, хворих на кір, може перевищити 40 тис.

У грудні головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій поінформував, що з початку 2017 року в Україні зафіксовано чотири випадки смерті від кору.

Кір – гостре інфекційне вірусне захворювання з високим рівнем сприйнятливості. Основні симптоми хвороби – висока температура, запалення слизових оболонок порожнини рота й верхніх дихальних шляхів, а також кон'юнктивіт, плямисто-папульозний висип шкіри та загальна інтоксикація.