У Львові патрульні дістали вісім років в'язниці за смерть чоловіка у гральному клубі – правоохоронці збираються оскаржити рішення

У поліції зазначили, що збираються домагатися справедливості, а адвокати вже готують апеляцію на рішення суду
Фото: Патрульна поліція України / Facebook
Галицький районний суд Львова визнав винними і засудив до восьми років в'язниці шістьох інспекторів роти ТОР патрульної поліції через смерть 22-річного чоловіка в одному з гральних закладів Львова. Про це 3 серпня повідомили у пресслужбі патрульної поліції.

Зазначають, що йдеться про випадок, який стався 9 лютого 2018 року. У гральному закладі чоловік проковтнув пакет із наркотиками. Zaxid.net пише, що поліцейські намагалися змусити чоловіка виплюнути пакет, проте той знепритомнів. Юнака вивели на вулицю, де йому надавали домедичну допомогу, але врятувати його не вдалося. Медики "швидкої", яку викликали інспектори, констатували смерть. У поліції стверджують, що патрульні "робили все від них залежне, аби врятувати хлопця", тому планують оскаржити рішення суду.

Видання зазначає, що суд також постановив стягнути з державного бюджету моральну шкоду в розмірі понад 4 млн грн на користь найближчих родичів загиблого. Поліцейські із власних коштів мають компенсувати 48 тис. грн за проведення криміналістичної експертизи.

У поліції стверджують, що патрульні "робили все від них залежне, аби врятувати хлопця", тому планують оскаржити рішення суду.

"Суд вважає, патрульні перевищили службові повноваження, що спричинило тяжкі наслідки. Шістьом поліцейським присудили по вісім років позбавлення волі, позбавлення спеціальних звань та заборонили займати посади в державних органах упродовж трьох років", – повідомили в поліції.