У Німеччині стався вибух на заводі, який виробляє вибухівку

У Тройсдорфі розташовані потужності підприємства Dynitec, яке виготовляє вибухові пристрої
Фото: BILD на русском / Telegram

На оборонному підприємстві Diehl Defense в німецькому Тройсдорфі (земля Північний Рейн-Вестфалія) 30 серпня стався вибух. Про це пише Bild.

За інформацією видання, двох людей важко поранено. Вибух стався в одній із будівель, де виробляють вибухові речовини, під час перевірки якості. На місці інциденту працюють рятувальні гелікоптери, поліція й пожежники.

Bild пише, що перші повідомлення про НП екстреним службам надійшли приблизно о 9.30. На місці пожежники виявили двох постраждалих, які, попри серйозні ушкодження, самі змогли вийти з будівлі. Гелікоптери доправили їх до лікарні.

Будівлю, де виникла детонація, сильно зруйновано. Поліція наразі не бачить "жодних ознак кримінального злочину", ідеться в статті.

На сайті Diehl Defence зазначено, що у Тройсдорфі розташовані потужності підприємства Dynitec, яке виробляє вибухові пристрої й енергетичні компоненти для військових систем.

Контекст:

У травні на заводі Diehl у Берліні виникла велика пожежа, будівля вигоріла й обвалилася. Вона не торкнулася процесу виробництва систем протиповітряної оборони IRIS-T, які Німеччина постачає Україні.

29 липня вибух стався на заводі нафтохімічної компанії BASF у Людвігсгафені (земля Рейнланд-Пфальц). За попередніми даними, постраждало 15 співробітників.