У Полтавській області ліквідували масштабну лісову пожежу. Її гасили майже два тижні. Фото photo icon

Масштабна лісова пожежа спалахнула поблизу села Мала Перещепина
Фото: Філіп Пронін / Facebook

Рятувальники ліквідували масштабну лісову пожежу в Полтавському районі. Про це 28 вересня у Facebook поінформував голова ОВА Філіп Пронін.

"Майже два тижні без упину боролися з вогняною стихією. Полум'я дісталося й до будинків. Мешканців деяких сіл Новосанжарської громади евакуювали", – розповів керівник Полтавської ОВА.

За словами Проніна, гасіння пожежі ускладнювали сильні пориви вітру й посуха.

"До роботи були залучені працівники ДСНС, місцевої пожежної охорони, лісівники, поліцейські й волонтери. У гарячу фазу цілодобово працювало понад 400 людей. На допомогу приїздили рятувальники із Черкаської і Вінницької областей. Було задіяно чотири пожежні потяги і приблизно 80 одиниць техніки, зокрема й із сільгосппідприємств", – написав голова ОВА.

Фото гасіння лісової пожежі опублікував у Facebook начальник Головного управління ДСНС України в Полтавській області Андрій Хижняк.

Він уточнив, що масштабна лісова пожежа спалахнула поблизу села Мала Перещепина.

"Вогонь поширювався з неймовірною швидкістю, знищуючи на своєму шляху десятки будинків і сотні гектарів лісу, завдаючи колосальних збитків навколишньому природному середовищу. Ця трагедія залишила глибокий слід, і природі знадобляться роки для повного відновлення", – наголосив Хижняк.