У Полтавській області невідомі напали на поліцейського, який охороняв виборчу дільницю – МВС

Постраждалий поліцейський охороняв виборчу дільницю
Фото: МВС України / Facebook

Із закритою черепно-мозковою травмою та струсом мозку в одну з лікарень Полтавської області доправили поліцейського, на якого було скоєно напад, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ

У Полтавській області невідомі напали на поліцейського, який охороняв виборчу дільницю. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"У Полтавській області невідомі напали на поліцейського, який охороняв виборчу дільницю. Діагноз: закрита черепно-мозкова травма, струс, садна тім'яної ділянки. Останнього госпіталізовано до неврологічного відділення", – ідеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що в Україні зареєстровано ще кілька резонансних подій.

У Тячівському районі Закарпатської області автомобіль, який перевозив бюлетені, потрапив у ДТП – у нього в'їхав п'яний водій. Унаслідок аварії голова комісії дістала тілесні ушкодження, її доправили в лікарню для обстеження. Члени комісії в супроводі працівника поліції доставили бюлетені в окружну виборчу комісію іншим транспортним засобом.

У селі Панфили Київської області невідомий проник на територію виборчої дільниці.

"Його затримали поліцейські, які несли службу на дільниці, та доставили додому. Але чоловік на цьому не вгамувався. Він учинив сварку з дружиною, яка, своєю чергою, зателефонувала знайомому, щоб той допоміг заспокоїти чоловіка. Товаришем дружини виявився член виборчої комісії. Він прийшов на прохання жінки, але отримав два ножових поранення в область верхнього плечового стегна. Наразі чоловік знаходиться в лікарні. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство)", – ідеться в повідомленні.

У Житомирській області під час суперечки, член виборчої комісії застосував фізичну силу проти поліцейського, зазначили у відомстві.

Усього, за даними МВС, зареєстровано 2467 скарг на порушення виборчого процесу, дані щодо 60 з них уже занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Найбільше скарг зафіксовано в Дніпропетровській області, найменше – у Хмельницькій, пише прес-служба МВС на своїй сторінці у Facebook.

31 березня в Україні відбулися чергові президентські вибори. У них узяло участь 39 кандидатів. Явка становила 63,48%.

Згідно з даними оброблення Центральною виборчою комісією України 50,36% протоколів, у шоумена Володимира Зеленського 30,20%, у чинного президента Петра Порошенка – 16,64% голосів. За лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко проголосувало 13,08% українських виборців.